Gapestokk

Gapestokken den var festet i sto på kirkebakken utenfor Vågøy kirke i Fræna Møre og Romsdal. Oversettelse for gapestokk i den norsk-engelske ordboken og mange andre engelske oversettelser - helt gratis.


Pin On Pirates

Gapestokk er et tidligere strafferedskap som var plassert på torg eller foran kirker for å stille ut den dømte til allmenn spott og spe.

Gapestokk. Hvis du vil legge til flere synonymer kan du gjøre det ved å separere dem med komma. Noen slike redskaper holdt fast bare føttene mens andre tvang offeret til å innta en forvridd stilling kanskje ved å holde fast både føtter hender og hals. I NTNU Vitenskapsmuseets samlinger oppbevares det en gapestokklenke.

Tyskerjenter i gapestokk. Så dukker plutselig liket av en annen prisvinner opp. Kritisk til Hornelands oppfordring.

Informasjon om gapestokk i gratis engelsk online ordbok og leksikon. Yndestad fra Norges raskeste nettbokhandel. 0 relaterte ord for gapestokk.

Den stod som oftest på torget eller ved kirken. Gapestokk ble i Danmark-Norge særlig brukt på 1700-tallet som straff for mindre lovovertredelser. Gapestokk er et strafferedskap som tidligere var plassert på offentlige steder for å stille ut forbrytere til allmenn spott og spe.

Instagram Twitter eller Facebook eller i mer lokaliserte medier feks. Norske myndigheter tok ikke ansvar for barna deres. BERGEN VG Trener Eirik Horneland får motstand for oppfordringen om.

Gapestokk synonymer gapestokk antonymer. Gapestokk ble særlig brukt for å straffe mindre overtredelser som banning blasfemisk tale usømmelig oppførsel og uorden. Denne gapestokken består av en stokk med en halsklave og lenke.

De som ikke kunne betale leiermålsboten risikerte gapestokk. Kollegaene Hassan og Jørgen begynner så smått å nøste i det som har hendt. Etter en forordning i 1724 ble den oftere brukt i leiermålssaker men da mer som en botinnkrevingsmiddel.

Translation for gapestokk in the free Norwegian-English dictionary and many other English translations. Advokat Jon Wessel-Aas har en annen innfalsvinkel. Gapestokk ble brukt mot en rekke mindre forseelser som ugudelige ord drukkenskap og utenom ekteskapelig samleie leiermål.

BT bør ikke bruke bilder av tyskerjenter. Alle måtte konfirmeres gjennom en offentlig eksamen og den påfølgende håndspåleggelsen. Kjøp Gapestokk av Monika N.

Konfirmasjon eller gapestokk. 1964 fikk Nytt blod - Maurits Hansen-prisen for sin krimdebut Jentene fra balletten. Kan ha gapestokk-effekt.

Definisjon av gapestokk i Online Dictionary. 0 ord som starter på gapestokk. E-bok Heftet 9788202623272.

Offentlig gapestokk på Internett vil bli vanligere mener Ida Aalen forfatter av En kort bok om sosiale medier 2012 og en mastergrad om Facebook. Bestod du ikke eksamen det ene året måtte du prøve igjen neste år. Add a comment or suggest edits.

Et strafferedskap brukt til å låse fast kroppsdeler. Norsk oversettelse av gapestokk. Denne artikkelen er over åtte år gammel.

De ble regnet som tyske. Særlig på 1700-tallet var bruk av gapestokk en vanlig straffereaksjon for mindre forbrytelser. Digital gapestokk er en form for mobbing hvor målet er å bli ydmyket offentlig på internett via sosiale medieplattformer feks.

For sitt livs vanskeligste sak en sak om bussulykken og konsekvensene av fyllekjøring mottar Alice Bratt og Hassan Mouri den prest. Gapestokken ble i tidligere tid brukt som vanærende straff. Gapestokken kunne bestå av en stokk med hull til hode og hender der den skyldige ble låst fast og ble særlig brukt for å straffe mindre overtredelser som banning blasfemisk tale usømmelig oppførsel og gateuorden.

0 antonymer for gapestokk. 2 synonymer for gapestokk. En god gammeldags gapestokk.

Type Thing Materials Stein. E-postI det digital gapestokk er å avsløre privat informasjon via internett har det å bli ydmyket offentlig vært et grunnleggende tema på personvern og medieetikk. Dette er landssvikerne INGEN snakker om med meget høy gasje og sigarføring hvor de har brutt sin fornødne tillitt til folket.

Gapestokk fra dansk gabestok også kalt halsjern eller å lenkes til pælen var et strafferedskap hvor den dømte ble ydmyket ved å bli lenket fast på et offentlig sted oftest ved kirken på landet eller på torget i byeneSlik straff ble gitt for mindre overtredelser. I følge Christian 5s Norske Lov av 1687 kunne blant annet de som sverget og bannet på tross av advarsler ungdommer som forstyrret gudstjenesten og de som forårsaket gateuorden bli satt i gapestokk. Gapestokk ble i Danmark-Norge særlig brukt på 1700-tallet som straff for mindre lovovertredelser.

Vi har følgende formater tilgjengelige. Bruk feltet under til å legge til et nytt synonym til gapestokk. Alternative name Gapestokk Betegnelse fra katalogkort Identifier NF1897-0744 Indexing term Straff Friluftsmuseet.

Alt har en pris. Tusenvis av norske tyskerjenter ble fratatt sitt statsborgerskap og deportert til Tyskland i fangetransportene med tyske soldater. En gapestokk er et tidligere strafferedskap vanligvis utformet som en pæl med en jernbøyle som forbryterens hals ble lenket fast i slik at vedkommende ble stilt ut til spott og spe for dem som gikk forbi.

Straffen kaltes også halsjern eller å lenkes til pælen. Hun er skeptisk til gapestokk-funksjonen samt medias utporsjonering av informasjon i slike saker. Gapestokk er andre bok i serien om BA-journalist Alice Bratt.

Det var påbudt med lov å konfirmere seg i Norge frem til 1912.


Gapestokk


Forside Til Krimmien Bundfald Af Lisbeth Zornig Mikael Lindholm Udgivet Af Forlaget People Spress


Design Til Bogforsiden Einstein Koden Af Jose Rodrigues Dos Santos Hos Forlaget Bazar I 2020


Garahaug Steinmerra Og Gapestokken

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel